Buurthuis de Gowe

 

Activiteiten Dorpskracht en BGO en Acco:

Als je hierover wilt meedenken dan graag aanmelden bij Femke: 06-10592219. Binnenkort krijg je dan bericht wanneer we gaan rondlopen.


Ben je heel blij met je lichtmast of wil je deze graag juist kwijt? Laat het ons weten.

 Dorpskracht.Geeuwenbrug@gmail.com


NL Doet

Op zaterdag 10 maart is er NL doet. Vorig jaar is er in De Gowe een vaste trap naar zolder gemaakt. Om deze goed te kunnen gebruiken moet de zolder worden schoongemaakt en ingericht. De toneelvereniging, biljartvereniging, kaartclub en kinderclub kunnen er dan nog beter gebruik van maken voor opslag van spullen en archief. Vrijwilligers zijn van harte welkom om de handen uit de mouwen te steken! Om 9.30 staat er koffie klaar en we werken door tot uiterlijk 14.00 uur.

 

Toneelavond

Alvast in de agenda: op zaterdag 24 maart is de toneelavond in de Gowe. Aanmelden via bgo.bestuur@gmail.com.

 

Pizzamiddag

Buurtvereniging BGO organiseert op 21 maart voor haar jonge leden een pizzamiddag. We zijn vanaf 15.00 uur welkom bij Pizzeria Il Rustico in Lheebroek. Daar gaan we zelf pizza’s maken en natuurlijk opeten! Heb je zin om mee te gaan? Geef je dan op via bgo.bestuur@gmail.com Richtlijn leeftijd: basisschoolleeftijd. Vertrek: 14.45 uur vanaf de Gowe. Terug tussen 17.00 en 17.30 uur.


Pasen 2018

Op tweede paasdag, maandag 2 april organiseert BGO weer paaseieren zoeken. ’s Avonds is er een paasvuur.

 

Subsidie voor kerstverlichting

Goed nieuws: gemeente Westerveld heeft de aangevraagde subsidie voor de Kerstverlichting toegekend. Na de zomervakantie kunnen de vrijwilligers doorgaan met de ornamenten langs de vaart.

Whatsapp Buurtpreventie

Via een Whatsapp-groep kunnen we elkaar attenderen op verdachte situaties. Aanmelden kan via Dorpskracht.Geeuwenbrug@gmail.com, onder vermelding van het 06-nummer.

Deze Whatsapp-groep wordt uitsluitend gebruikt als alarmsysteem. Andere berichten worden hier niet gedeeld.   

 

Natuurwerkgroep

De eerstvolgende werkdag is vrijdag 23 februari, van 9.00-15.00 uur. Heb je zin om een keer mee te doen? Neem dan contact op met Han Duyverman

tel: 06- 203 699 31.


Straatverlichting

Op woensdag 21 februari was er een presentatie van de gemeente omdat de straatverlichting wordt vervangen door led-verlichting. Als dorp mogen we meebeslissen welke armatuur de voorkeur heeft. Ook het aantal verlichtingspunten kunnen we herzien. Aanwezigen van de voorlichtingsavond hebben met belangstelling geluisterd. De gemeente komt als vervolg met een voorstel waarop wij mogen reageren.


Het gaat om de verlichting in de bebouwde kom met uitzondering van de Rijksweg: die is namelijk van de provincie.


Het aantal lichtmasten aan de Venesluis en Het Lot blijft gelijk en daar blijven het palen van 6 meter hoog. Dit voor de verkeersveiligheid. Bij Jade worden enkele lichtmasten verwijderd. Daar staan er nu namelijk heel veel.


De verlichting aan de Tolweg, Leggelerstraat en de Koekoeksweg mag een mooiere uitstraling krijgen en misschien ook minder hoog zijn (5 meter). De plekken waar de masten komen te staan willen we graag samen bekijken.

Aanwezigen hebben een aantal voorbeelden gezien van de verlichting, zoals de lampen die ook bij de Haarsluis en de Venesluis staan.


Er is besloten om eerst ervaringen uit te wisselen met dorpen die al nieuwe verlichting hebben. Ook is er een WhatsApp-groep aangemaakt. Deze groep gaat binnenkort afspreken om in de Leggelerstraat, Tolweg en Koekoeksweg te kijken waar volgens hen de masten moeten komen (blijven, verplaatsen, extra of minder).